Litteratur

Natt över Oslo av Mats Fors

Romanen ”Natt över Oslo” utkommer den 21 augusti 2017. Scenen för thrillern är det av nazisterna ockuperade Norge och i handlingens centrum befinner sig den svenske diplomaten Harald Edelstam. För en presentation av boken klicka på länken.

Recensioner:

Österbottens tidning:

”Mats Fors öppnar med ”Natt över Oslo” dörren till en värld jag gärna återkommer till.”

Design for Life:

”Exakt hur Mats Fors gör för att få mig att uppleva så mycket av en bok övergår mitt förstånd, men jag kan inte annat än rekommendera den.”

Dast Magazine:

”Enligt uppgift är Natt över Oslo första delen i en tänkt trilogi. Blir de övriga delarna lika täta och tänkvärda som inledningsboken är författaren att gratulera.”

Jennys blogg:

”Att väva in fakta om verkliga händelser och samtidigt får det att bli lättläst och inte för tungt och tråkigt är inte det lättaste, men det har författaren lyckats ypperligt med. De sista kapitlen är ruskigt bra och man kan inte sluta läsa förrän boken helt enkelt är slut.”

Bina´s Books:

”Jag gillar den väldigt mycket och ser fram emot att läsa fortsättningen!”

Tankar från en samlares hjärna:

”Mats Fors kan verkligen skriva … Det är ju ändå en internationell historisk thriller vi pratar om.”

Minnenas Journal:

”Vi ska inte avslöja för mycket om handlingen i nya romanen om Edelstam.  Men säkerligen kommer alla som läser den, att likt Emelie, få upp ögonen och bli imponerad av en riktig svensk hjälte.”

Under perioder har jag haft eller tagit mig förmånen att ge mig hän åt större skrivprojekt. Berättelserna som jag gett mig i kast med har varit både faktabaserade och fiktion, från undersökande journalistik till prosa med ett poetiskt anslag. De otaliga timmarna av research och skrivande har hittills resulterat i tolv böcker. En fullständig verksförteckning finns på min CV.

Svarta nejlikan av Mats Fors

Svarta nejlikan av Mats Fors

Boken ”Svarta nejlikan. Harald Edelstam – en berättelse om mod, humanitet och passion” utkom 2009 och är en skildring av Edelstams livslånga kamp för mänskliga friheter och rättigheter. Boken kan du beställa genom att skicka en e-post till mats@matsfors.se. Boken kostar 100 kronor plus porto.